decoration decoration decoration
decoration
leaf leaf leaf leaf leaf
decoration decoration
hissgardin

Vilka gardiner ska man välja? Här är de 6 vanligaste

Gardiner finns i de flesta hem och skapar en härlig hemtrevlig känsla. Man behöver inte ha gardiner i sitt hem, men hem utan gardiner kan ofta kännas tomma och ofärdiga. Har du svårt att välja vilken gardin som passar bäst i ditt hem? Då hoppas jag att den här listan kan hjälpa dig att reda ut vad det finns för olika typer av gardiner att välja mellan.

  1. Hissgardiner

En riktig klassiker som kan ge ditt hem både en romantisk och lantlig känsla. De har fått sitt namn från att det går att hissa upp och ner. Om du vill ha en gardin som ramar in fönstret på ett mjukt sätt och som också fungerar som avskärmning från solen så är hissgardiner helt rätt val. Det finns också hissgardiner som är mörkläggande om man vill ha det.

  1. Rullgardiner

Rullgardiner är vanligt och återfinns i många hem. Den är idealisk om man vill kunna ha det riktigt mörkt i till exempel sovrummet. Rullgardiner ger också perfekt insynsskydd från grannarna om man bor i ett tättbebyggt område eller lägenhet.

  1. Kanallängder

Kanallängder är en enkel typ av gardin som har en sydd kanal i toppen med plats för gardinstången, därav namnet. Med hjälp av kanalen kan man själv välja hur mycket rynkor man vill ha på gardinen, genom att dra in eller ut den. Även panelgardiner är en typ av kanallängd, men är då smalare och utan rynkor. Panelgardinen är en modern typ av gardin. Kanallängder passar bra som rumsavdelare om man vill kunna dela av ett rum utan att bygga en riktig vägg.

  1. Gardinkappa

Gardinkappor är en kort variant av gardin, som man hänger ovanför fönstret. En gardinkappa är en klassisk typ av gardin som ger en hemtrevlig känsla utan att ta för stor plats. Denna gardinen är nog den gardin som har funnits längst, vilket kan göra att vissa tycker att den är omodern. Om man vill kunna dra för fönstret med gardiner är detta inte den typ man ska välja, då den bara täcker en liten del av fönstret längst upp.

  1. Öljettgardiner

Öljettgardiner hängs upp med hjälp av öljetter där man trär igenom gardinstången. Öljetterna är metallringar som skapar ett hål i gardinen. Med öljetter är det lätt att dra för och dra undan gardinen, eftersom de glider lätt på gardinstången.  Det gör de också lättare att hänga upp gardinen.

  1. Knytbandsgardiner

Knytbandsgardiner hängs upp med hjälp av knytband som man knyter runt gardinstången. Denna typ av gardin ger en romantisk känsla och kan även passa om man är ute efter en bohemisk look i hemmet.

 

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

loading
×